понеделник, 29 ноември 2010 г.

КАРТИНИ РИСУВАНИ С КАФЕ!!!

репродукция 1

репродукция 2

репродукция 3

репродукция 4

репродукция 5

репродукция 6

репродукция 7

репродукция 8

репродукция 9
Сигурно не съм единствения фен на тази напитка тук..През годините от много места се чуха какви ли не неща, че кафето е вредно, че кафето причинявало какво ли не, обаче известността на тази напитка не стихва нито за момент.
Както и сами виждате хората вече дори рисуват с кафе.Картините, които които предстои да видите са нарисувани от Карън Еланд.

На сайта на художничката http://coffee-art.com/ могат да се видят много шедьоври на световното изкуство всичките пресъздадени от нея както тя се изразява на своя сайт единствено чрез еспресо.

В случая интересно е да се спомене също така, че въпреки различимия цвят на кафето, с което са нарисувани тези картини те почти по нищо не отстъпват на оригиналите, а дори напротив, някои от тях са така да се каже перефразирани и носят в себе си нотка кафе.Дали са направени с Арабика или Мока никъде не се споменава, но според мен това си е напълно до вкуса на гледащия.

Интересно е да се спомене също така, че на сайтът на авторката на тези произведения могат да бъдат закупени доста голяма част от картините, при това на цени достъпни дори и за нас българите.
Така например една картичка 3х5 Мона Лиза идва на цена 5 долара, което за нещо правено на ръка, не е кой знае колко голяма сума.Независимо как го предпочитате – с много, с малко или с никаква захар, зная, че болшинството от вас ще харесат този вид изкуство и ще му се насладят до край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар